Werknemers

Werknemers

De groepsverzekering is dubbel voordelig. Voor de werkgever is het een relatief gunstige vorm van loonsverhoging. Hierop betaalt hij bovendien geen zware sociale lasten. Als werknemer heb je ook enkele belangrijke voordelen:

  • Een groepsverzekering is eigenlijk ook een beetje pensioensparen. Zoals iedereen wel weet, staan de wettelijke pensioenen onder druk. Wat wellicht zal resulteren in werknemers die straks een lager bedrag dan verwacht zullen krijgen. Niemand weet immers wat de verre toekomst ons brengt. De groepsverzekering is een vorm van pensioensparen en zorgt ervoor dat je een hoger pensioen zal krijgen.
  • Het is fiscaal gunstig. Het extralegale pensioen dat je dankzij de groepsverzekering krijgt, wordt u veel minder belast dan een weddeverhoging. Als je zelf een deel van de premies betaalt, mag u die zelfs al meteen van uw belastingen aftrekken.
  • Bescherming van het gezin - De meeste groepsverzekeringen zijn zo uitgebreid dat je gezin ook beschermd wordt. Er bestaan extra mogelijkheden om u gezin bij overlijden of werkonbekwaamheid te beschermen. Voor meer info, raadpleeg ons.