Proxilife

Blog

Slim beleggen: wat zijn de beste beleggingsproducten?

30 March 2023

We merken sinds kort dat er opnieuw wat meer alternatieven komen op de beleggingsmarkt. Na jaren van dalende rente waarbij er vooral in aandelenfondsen werd belegd, zijn nu opnieuw de obligaties in trek. Op de beleggersmarkt spreekt men van een TAPAS-periode: there are plenty of alternatives.

Ook wij zijn blij dat we jou opnieuw een brede waaier aan mogelijkheden kunnen aanbieden. We nemen je in dit blogbericht dan ook even mee doorheen enkele beleggingsoplossingen.

Wij leggen je eieren niet in één mandje

Bij ons is jouw vermogen steeds in goede handen. Aan de hand van jouw beleggersprofiel, financiële situatie en verwacht rendement stellen wij de ideale beleggingsportefeuille samen.

Wij zijn echter wel voorstander van de spreiding van jouw beleggingen. Dit houdt in dat je je beleggingsportefeuille niet concentreert rond één beleggingsproduct of activaklasse, maar dat je intekent voor verschillende soorten beleggingstakken en zo het risico verdeelt.

Bij Proxilife kun je dan ook kiezen uit verschillende beleggingsoplossingen via verschillende verzekeringsmaatschappijen en via o.a. de verzekeringstakken tak21, tak23 en tak26. Ook voor tak6, enkel voor vennootschappen, kun je bij Proxilife terecht.

Map vasthouden

Wat is het verschil tussen de verschillende verzekeringstakken?

Bij Proxilife adviseren we beleggingsproducten zoals tak21-spaarverzekering, tak23 of tak26-beleggingsverzekering. Hierbij beleg je in verschillende beleggingsvormen waarvan de rente, de beleggingshorizon en de onderliggende risico’s verschillen.

Deze beleggingsmogelijkheden zijn trouwens zowel interessant voor particulieren als zelfstandigen.

Tak21-spaarverzekering

Dit spaarproduct biedt de veilige combinatie van kapitaalsgarantie, een eventueel gewaarborgde interestvoet en een jaarlijkse winstdeelname (niet gegarandeerd). Je polis voorziet bij overlijden ook uitkering van de reserve in het contract.

Tak23-beleggingsverzekering

Dit beleggingsproduct is ideaal voor wie graag wat risico neemt. Je investeert via een levensverzekering via meerdere beleggingsfondsen. Een tak23 biedt hierdoor een potentieel hoger rendement, maar er is geen kapitaalsgarantie en het resultaat wordt niet gegarandeerd. Je polis voorziet bij overlijden ook uitkering van de reserve in het contract.

Tak26-beleggingsverzekering

De tak26 is vergelijkbaar met een kasbon of obligatie. Dit veilige beleggingsproduct heeft geen verzekerde en geen begunstigde en is een puur kapitalisatiecontract. Tak26 biedt een gegarandeerd rendement aan voor een beperkte of vastgelegde duur. Het kapitaal en de voorziene intresten krijg je uitbetaald op het tijdstip van uitkering.

Graag starten met beleggen? Of wil je jouw portefeuille herbekijken?

Wij denken graag met je mee hoe jouw spaarcenten meer kunnen renderen. We luisteren eerst naar jouw behoeftes en werken daarna een voorstel op maat uit.

Maak een afspraak voor beleggingsadvies op maat

Terug naar overzicht